Uusimpia muotitrendejä koiran vaatetuksessa!

Muoti muuttuu jatkuvasti ja tälle asialle omistautuneet ihmiset seuraavat alan suurimpia lehtiä kuin raamattua. Ja nykyään asiaan kuuluu ottaa myös nelijalkainen karvakuono muodin maailmaan mukaan pukemalla se uusimpien trendien sallimilla tavoilla. Alla on esimerkkejä siitä, miten lehdistä löytyvää muotia voidaan hyödyntää häntää heiluttaville perheenjäsenille:

  • 1. Leopardikuvio

Ihmisten maailmassa tämä tarkoittaa esimerkiksi uskaliaita takkeja, joita käytetään hameiden, nilkkasukkien tai kevyiden housujen kanssa. Koirien asusteissa leopardikuvio näkyy sekä takeissa, että erilaisissa kokopuvuissa, joissa lemmikki näyttää muodin asiantuntijoiden mukaan sekä tyylikkäältä että söpöltä.

  • 2. Karkkivärit

Pastillivärejä nähdään erityisesti syksyisin ja keväisin. Kirkkaat, mutta hempeät ja rikkaat liilat, haaleat pinkit ja muut pastellin värit sopivat sekä takkeihin ja muihin päällysvaatteisiin että tavanomaiseen vaatetukseen. Koirien muodissa tämä näkyy pastelliväreinä, jotka kiinnittävät huomiota tai jopa kimaltavat. Tietenkin vaatteiden tulee olla myös lemmikille mukavia eli muotiin kuuluvat myös pehmeät toppaukset ja esimerkiksi tekonahan käyttö, jotta muoti myös tuntuu hyvältä lemmikistä.

  • 3. Ihonmyötäiset mekot

Nämä ovat suosiossa aina aika ajoin ja niiden päälle on helppo heittää esimerkiksi nahkatakkia, villatakkia tai bomber–tyylistä takkia. Tämä näkyy koiramaailmassa ohuina toppeina, joista on tullut entistä suositumpia. Topit on usein tehty sifongista ja sen lisäksi että ne ovat tyttömäisiä, niissä näkyy myös toinen muoti–ilmiö, eli upeat printit. Tietenkin koirallakin ne voidaan yhdistää tyylikkääseen takkiin.

Vaikka koirien pukemista pidetäänkin usein turhana ja eläimen inhimillistämisenä, on sillä hyvätkin puolensa. Ihan käytännön puolelta tietyt koirarodut eivät pärjää ilman vaatetusta tietyssä ilmastossa, joten ulkoilu karvattomien tai ohutkarvaisten koirien kanssa pakkasessa, voi olla jopa hengenvaarallista. Jos tutkitaan koirien vaatetusta, on sitä hyödynnetty työkäytössä jo vuosisatoja, jopa tuhansia. Esimerkiksi vetokoirilla kengät tai sukat ovat yleisiä ja estävät koiran tassun halkeamisen kovassa lumessa ja jäässä. Samalla pelkästään muotiin liittyvä pukeutuminen kertoo siitä, että lemmikistä välitetään ja ne koirat joihin uhrataan hyvin paljon rahaa ja joita pidetään perheen jäseninä, joutuvat huomattavasti harvemmin kaltoin kohtelun tai muun negatiivisen kohteeksi. Ja toisaalta pukeminen on hyvin harmiton tapa osoittaa rakkautta lemmikille, vaikka tämä ei siitä mitään itse ymmärtäisikään.