Koiran kynnet kimaltamaan?

Nelijalkaista karvakuonoa voidaan hemmotella jo kylpylöissä ja niille voidaan teettää jopa omia luksusvaatteita suurimmista ja laadukkaimmista muotitaloista. Uusin tapa hemmotella lellittyjä koiria on pedikyyrit, jotka ovat, kuten jo nimikin kertoo, kynsitaidetta koirille. Tätä ilmiötä näkee erityisesti Yhdysvalloissa, missä suurin osa uusista trendeistä saa alkunsa, mutta se on kovaa vauhtia yleistymässä muuallakin. Nykyään omistajilla on hyvin vähän rajoja sille, kuinka pitkälle koiran hemmottelussa lähdetään. Salonkeihin sekä kotikäyttöön on jo myynnissä lukuisia vain koirille tarkoitettuja kynsilakkoja.

Erityiseen käyttöön tarkoitetut kynsilakat kuivuvat nopeasti ja lakkaamisen jälkeen koirat ovat lenkkivalmiita jopa 40 sekunnissa. Tuotteita mainostetaan myös hauskoilla nimillä ja vain yhden kerroksen sanotaan riittävän luomaan koiran kynsistä näyttävää taidetta. Lakat ovat vesiperäisiä, eivätkä sisällä myrkkyjä, jotta koiralle ei tulisi niistä haittavaikutuksia edes lakkaa syödessä.

Tietenkin lakan laittaminen vaatii hiukan harjoittelua ja jos otetaan huomioon kuinka monella koiralla on suuria ongelmia pysyä rauhassa kynsien leikkaamisen aikana, ei lakkaaminen ole välttämättä mikään helppo työ ilman koulutusta. Kaikilla roduilla se ei edes ole järkevää, sillä pidempi karvapeite piilottaa kynnet.

Vaikka tämä onkin taas eläimen inhimillistämistä ja täysin turhaa koiran näkökulmasta, ei siitä aiheudu kipua tai negatiivisia vaikutuksia. Rahanhukkaa se voi olla, mutta tämä on jokaisen omistajan oma päätös. Toisaalta koiraan käytetty aika on sille mieluisaa joka tapauksessa, kunhan molemmat nauttivat prosessista. Hyvä puoli on se, että ne koirat ja varsinkin pennut, joiden kynsiä lakataan pienestä pitäen, tottuvat tassujen käsittelyyn ja täten esimerkiksi kynsien leikkaaminen on helpompaa. Samalla myös koiran kärsivällisyyttä saadaan kasvatettua, kunhan paikallaan pysymistä lähdetään opettamaan kestävältä kantilta. Tämä voi saada jopa sen omistajaryhmän koirat, jotka yleensä nähdään kadulla räksyttämässä sylistä tai hihnan päästä, käyttäytymään paremmin. Koristeellisen lakan laittaminen vaatii sitä, että koira malttaa ja tottelee omistajaansa rauhallisena. Kukkien, tai vaikka Blackjack kuvion suunnitteleminen ja toteuttaminen vaatii aikaa, mutta voi tosiaan tehdä näyttävän vaikutuksen, esimerkiksi kasinolla vierailtaessa.

Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä asiasta ja tuskin trendistä tulee suurta ilmiötä kaikkien koiranomistajien keskuudessa. Hemmoteltujen karvakuonojen kesken koirien kynsienlakkaus voikin olla yleistä.