Koiramaailman uusimpia trendejä!

Koirat ovat olleet ihmisten seuralaisina jo kymmenien tuhansien vuosien ajan tai jopa pidempään. Ihmiskunnan kehittyessä myös koira on kehittynyt, lähinnä jalostuksen ja säännöstelyn tuloksena ja nykyään eletään aikaa, jolloin koiraa jopa verrataan lapsiin. Niitä hemmotellaan, ne otetaan mukaan kaikkialle ja niitä kohdellaan hyvin samalla tavalla kuin muita perheenjäseniä, jollei jopa paremmin. Kuten myös muodin ja muiden asioiden maailmassa, uudet trendit nousevat pinnalle jatkuvasti, eikä koiramaailma ole poikkeus, varsinkin kaikista hemmotelluimpien karvakuonojen keskuudessa.

Sivustolle on kerätty uusimpia ja hulluimpia trendejä, jotka ovat ajankohtaisia 2010–luvun koiramaailmassa. Näihin voi kuulua mitä tahansa hassuista trimmauksista värjäämiseen, ja muuhun, suhteellisen harmittomaan hupiin. Toisaalta taas äärimmäisyyksiin vietynä lemmikin hemmotteleminen voi johtaa täysin vastuuttomaan käytökseen, josta esimerkkeinä ovat trendiksi nousseet lemmikin tatuoiminen tai lävistyskorujen käyttäminen.

Jokainen näistä aiheista on herättänyt kuumaa keskustelua omistajien keskuudessa, joista tietenkin löytyy sekä puolesta, että vastaan puhujia. Oli asenne mikä tahansa, kun ajatellaan pelkästään koiran hyvinvointia, ei tietyistä aiheista voida edes keskustella sen suhteen onko toiminta eettisesti, tai edes lain silmissä oikein. Toisaalta inhimillistävät, mutta harmittomat harrastukset, ilmiöt ja trendit, aiheuttavat lähinnä ärsytystä vastustajissa, mutta eivät sinällään laita koiraa vaaraan ja niistäkin löytyy omat hyvät puolensa.

Vaikka aiheet herättävätkin vahvoja tuntemuksia, varmaa on se, että hemmoteltujen lemmikkien osuus tulee kasvamaan. Yhä useammat omistajat haluavat löytää uusia keinoja osoittaa rakkautta koiralleen ja saada tämä näyttämään hyvälle, esimerkiksi muodin kautta. Pienet koirat ovat vieläkin suosiossa ja uusia muotirotuja tuodaan jatkuvasti esille vuosi toisensa jälkeen. Oli kyseessä sitten labraduudeli, eli villakoiran ja labradorin sekoitus, bullmatian, eli bulldogin ja dalmatialaisen sekoitus, beaglier, eli beaglen ja cavalier king charlesin spanielin sekoitus tai vaikka chiweenie eli chihuahuan ja mäyräkoiran sekoitus, löytyy näille omat kannattajansa ja ne hurmaavat kerta toisensa jälkeen uusia omistajia.