Juhlapuvut koirille – Halloween ja muut juhlat koko perheelle!

Nykyään suloisia lemmikki asuja löytyy loputtomasti – hampurilaisen näköiset puvut, hämähäkkiasut, luurankovaatetus; lähes kaikkea on tarjolla ja tämä on mahdollista jopa perheen pienimmille lemmikeille. Alta löytyy esimerkki yhdestä suosituimmasta asusta, joihin lemmikki puetaan juhlapyhien ajaksi ja mikä parasta, se on helppo tehdä vaikka itse:

  • Supersankari

Lemmikki on helppo muuttaa supersankariksi muutamassa minuutissa. Tarvitaan vain pieni, lapsille tarkoitettu t–paita ja esimerkiksi netistä tilattava lemmikkikalkki, jolla lemmikin etu– ja takajalat voidaan värjätä turvallisella ja lyhytkestoisella tavalla. Mustaa kalkkia voidaan käyttää jopa trikoiden ”maalaamiseen”, jolloin supersankarin vaatetus on valmis. Tietenkin omistajan on hyvä pukeutua asiaan kuuluvalla tavalla myöskin ja näin supersankarikaksikko, tai kenties arkkiviholliset, voivat lähteä ihastuttamaan naapurustoa yhdessä.

Erilaisiin pukuihin pukeutuneita lemmikkejä voidaan ihastella esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, jossa käydään jatkuvasti kamppailua siitä, kenellä on hienoin puku ja kuka keksii parhaimman ja innovatiivisimman uuden asusteen. Lemmikit ihastuttavat sekä juhlien aikana että arjessa, esimerkiksi yllättämässä kotiin tuleva puoliso tai pelottelemassa naapurustoa. Tämä trendi on vain kasvanut vuosien aikana ja onneksi se on yksi niistä, joista ei ole kovinkaan paljoa haittaa lemmikille.

Toisin kuin useimmat muut trendit, tällä ei tehdä pysyvää muutosta koiran fysiikkaan tai fyysiseen ulkomuotoon. Tietenkin osa vie asian hyvin pitkälle, esimerkiksi värjäämällä lemmikin, mutta suurin osa tyytyy keksimään mitä mielenkiintoisempia asusteita ja pukuja, joilla ihastuttaa katsojia. Kun tilanne on ohi, on puku helppo ottaa lemmikiltä pois ja palauttaa se tutuksi karvakuonoksi. Tietenkin tällekin trendille löytyy vastustajansa, lähinnä sen takia ettei vaatteiden ajatella kuuluvan koirille ja tämän ajatellaan olevan eläimen inhimillistämistä, ilman että sen omat tarpeet huomioidaan. Onkin totta, että lemmikki voi hämmentyä aiheuttamastaan reaktiosta, mutta kunhan tämä ei mene liiallisuuksiin, ei haittaa oikeastaan ole. Inhimillistäminen voi olla ongelmana oli koiralla vaatteita tai ei. Pääpainotus tulee olla siinä, ettei koiralle aiheudu henkistä tai fyysistä epämukavuutta tai vähäisintäkään kipua asun käytöstä. Joten oman lemmikin voi hyvillä mielin pukea hienoon juhla–asuun, kunhan pidetään järki kädessä!